Yhteistyössä

Tarinat

12.6.2000

Elämäni ensimmäinen kisareissu Leppävirran kentälle.


Maanantaina 12.6.2000 velipoika Matti houkutteli mukaansa Leppävirralle
saappaanheittoon. Alkuun taisin vastustella, mutta kun kyyti tarjottiin ja Matti kertoi että siellä voisi nähdä Suomen parhaita naisheittäjiäkin, lähdin sitten mukaan ihan mielenkiinnosta katsomaan mallia.

Edellisellä viikolla olin heittänyt saapasta elämäni ensimmäisen kerran Heinäveden kunniakierroksen yhteydessä,
nokialainen lensi silloin 27,85.

Kentälle saavuttiin ja siinä kyllä sydän löi tuhatta ja sataa kun en ketään tuntenut ja muutenkin olin siihen aikaan vielä melkoisen ujoluontoinen.
Matti oli hoitanut maksut ja ilmoittautumiset ja kertoi sitten että miehet ja nuoret heittää alakentällä ja naiset
heittävät tuolta yläkentän eteläpäästä.
Jännitys sen kuin tiivistyi kun lähdin sitten itsekseni kentän toiseen reunaan jossa lauma naisia oli harjoittelemassa. Siinä ne heitteli jotain 35 metrin kaaria ja kävipä siinä mielessä että olenkohan sittenkään oikeassa paikassa.

Kanasen Sisko ja Kohvakan Seija olivat heti neuvomassa uutta tulokasta, miten saappaasta pitäisi pitää kiinni että se lentäisi pitemmälle.
Kisan alkaessa mieleenpainuvinta oli Sirkka Alatarvaksen luettelema kovaääninen heittojärjestys.( Toimitsijatkin kyllä pysyivät hyvin kurissa )

Pari kierrosta siinä heiteltiin ennen kuin tuli kova ukkosmyrsky ja jostain syystä (mitä en silloin ymmärtänyt) toimitsijat päättivät että heittosuunta käännetään.
Siirryttiin viimeiset kierrokset heittämään pohjoispäästä. Vettä tuli välillä kaatamalla mutta kisaa ei keskeytetty.
Sain minäkin lopulta tuloksen se oli vähän päälle 21 metriä. Sijoitus kisassa oli hännänhuippu eli viimeinen 12.

Palkintojen jakoa odotellessa Kanasen Sisko kertoi että täällä pidetään kesällä usein heittokisoja tule vaan tänne
heittelemään ja liity vaan sinäkin LepUun, meille otetaan kaikki mukaan ja neuvotaan.
Se jäi mieleen kun palkintoja jaettiin, Jorkki (en silloin tuntenut koko miestä) kuulutteli kaatosateessa, porukkaa oli arviolta yli 50 henkeä odottamassa tuloksia ja palkintojaan.

Vaikka heitot meni niin kuin meni, tästä reissusta 10 vuotta sitten jäi kipinä kilpaurheiluun aikuisiällä ( Taustalla oli nuoruuden kuulantyöntö kilpailut, mutta 12 vuoden tauko oli kaikenlaisessa kilpailemisessa.) Voikin sanoa että LepUn motto: "Liikunnalla uusi ote elämään" pitää kohdallani erittäin hyvin paikkansa, sillä aiemmin tein usein pitkiä päiviä töissä.
Löysin liikunnasta ja kilpailemisesta uuden harrastuksen ja nykyään työ ja urheileminen tasapainottavat toisiaan.

Leppävirran kentälle on aina ollut mukava tulla, kannustuksia ja neuvoja on tullut joka lajiin ja porukka on huumoriporukkaa. Jorkki on saanut vuosien varrella houkuteltua minut sellaisiinkin lajeihin, joita en koskaan varmaan muuten olisi kokeillut, voimanosto, painonnosto ja pilkkihiihto mainittakoon ainakin.

- Pirjo Saukkonen

 

Powered by CMSimple | Kirjaudu sisään