Yhteistyössä

Toimintasuunnitelma 2016

 

18.12.2015

Leppävirran Urheilijoiden toimintasuunnitelma 2016.

Leppävirran Urheilijoiden toiminta vuonna 2016, jatkuu entiseen malliin.
Kilpailutapahtumia on lähes 250 kappaletta ja niiden kävijä tavoite
on 10000 kävijää.
Perinteisten tapahtumien lisäksi, Suomen Perinneurheiluliiton
mestaruuskilpailut tuovat LepU:n toimintaan entisestään lisää potkua
ja samoin TUL:n kisatarjonta antavat mahdollisuuksia ihmisten
liikuttamiseen.
Yleisurheilukilpailuita ja hölkkiä LepU järjestää enemmän,
kuin mikään muu seura Pohjois-Savossa. Liekö koko Suomessakaan
innokkaimpia järjestäjiä? Juoksujen osalta kilpailukausi käynnistyy heti tammikuun alusta kun LepU:n viisiosainen talvijuoksusarja starttaa 2.1 ja samalla ratkeaa myöskin Suomen Perinneurheiluliiton talvijuoksu mestaruudet. Loppiaisen seudun LepU liikuttaa jokaisena päivänä ja sunnuntaina 17 päivä potkitaan ratapotkukelkkailun Euroopan mestaruuksista Vokkolan luistinradalla. Ja Samalle päivälle mahtuu vielä Suomen Perinneurheiluliiton luistelun mestaruuskisat 300-500m ja 5000m luistelussa. Tammikuun lopulla seura järjestää Kuopiossa halli SM- kilpailut renkaan ja yhdenkäden painonheitossa. Helmikuun 27 järjestetään harrastehiihdon SM –kilpailut Leppävirralla

Puusuksihiihdon SM maaliskuulla.

Maaliskuun alussa on Suomen Perinneurheiluliiton halli- SM Ammattikoululla, jossa kilpaillaan todella perinteisissä lajeissa, leuanvedossa, etunojapunnerruksessa, kuulantyönnössä ja maastavedossa. PTL SM- pilkit ovat maaliskuun 12 päivä Kalmalahdella, joihin on tulossa 150 pilkkijää.

Maaliskuulle mahtuu paljon tapahtumia. Heti kuun alussa käydään Vokkolan kentällä monipuolinen talvitapahtuma. Perinneurheiluliiton mestaruuksista kisaillaan potkukelkkailussa, Vokkolan hiihdon matkoina ovat 60-100m, tikkaluistelun ja talvitriathlon kilpailu on myöskin ohjelmassa. Maaliskuun 19.3 käydään kolmannet puusuksihiihdon SM kilpailut ja samassa yhteydessä potkitaan jalaksilla MM mitaleista. Pääsiäisen seutuun seuralla on urakkaa. Pitkäperjantaina 25.3 Kuopion Kuplahallissa on liitosaappaanheiton ja normisaappaanheiton halli SM kilpailut. Lauantaina 26.3 ovat TUL:n Savon pm pilkkionginnassa Jäppilän Ahvenlammilla. Perinteiset Aprillihiihdot yhteislähdöllä käydään pääsiäismaanantaina. Painonnoston, hallikuulantyönnön TUL:n Savon pm käydään huhtikuun alussa. Ahvenpilkin SM on huhtikuussa Sorsavedellä.

Yleisurheilussa riittää toimintaa.

Yleisurheilussa LepU järjestää ilmeisesti ainoana seurana koko Pohjois- Savossa kansalliset kilpailut kesäkuun 18-19 päivä, jolloin lähes täydellä lajiohjelmalla ratkotaan avoimet TUL:n Järvi- Suomen mestaruudet naisten ja miesten ja 17 vuotiaiden sarjoissa. Samassa yhteydessä TUL:n aikuisurheilijat ratkovat paremmuuttaan. Kisoihin odotellaan pariasataa osallistujaa. Lasten kilpailuista suurimmat ovat Kyvyt esiin kilpailut syyskuun 10-11 päivä jolloin Leppävirralla nähtäneen lähes 300 lasta kisailemassa.. Perinteiset TUL:n Itä- Suomen heitto- ottelut käydään syyskuun puolessa välissä. Samoin ohjelmaan mahtuvat Äitienpäiväheitot ja kauden päättävät Huurreheitot. Hölkkäkisoja riittää myöskin, perinteiset Välimerenkierroshölkkä Sorsakoskella avaa kesäkauden 9.4, Vappujuoksu juostaan myöskin ja hölkkäkausi päättyy lokakuun lopussa järjestettävään Vesileppishölkkään.

Voimailua kehitetään.

Voimailun puolella varsinkin perinteiseen painonnostoon LepU satsaa tulevana vuotena. Unohtamatta seuran menetyslajia voimanostoakaan. Kilpailutoiminnassa on ohjelmassa TUL:n mestaruuskilpailut lokakuun lopussa. TUL:n Savon piirin mestaruuksista nostetaan huhtikuulla ja kausi päättyy joulukuun alussa nostettaviin Suomen Perinneurheiluliiton mestaruuskilpailuihin. Voimanoston puolella seura järjestää ainakin penkkikisoja ja yhden nostomuodon kilpailuita. Samoin SM mitalikantaan on tarkoitus päästä parivuoden hiljaiselon jälkeen.

Rullakisoja riittää.

Rullaikisoja pidetään Takkulassa kolmet. Heinäkuun alussa on rulladuathlonin SM kisat josta rullalajit on mahdollista suorittaa hiihtämällä tai luistelemalla, juoksumatka on 3km. Samoin Perinneurheiluliiton SM rullailut ja TUL:n mestaruuskilpailut on ohjelmassa. Rullailun yhteydessä on vielä kickbiken harrastajille omat sarjat.

Perinneurheilussa riittää tarjontaa.

Suomen Perinneurheiluliiton mestaruuksista valtaosa käydään Leppävirralla.
Perinneurheiluliiton mestaruuksia Leppävirralla ratkotaan
liitosaappaanheitossa, renkaanheitossa, laituripilkissä,
erikoisheitoissa, kalajuoksussa, rappujuoksussa, maastojuoksussa, ruutanaonginnassa, ahven pilkissä, frisbeegolfissa, minigolfissa, erikoisheitoissa, varsimoukarinheitossa ja kauden päättävissä Perinneliiton SM- pilkeissä.

Liitosaappaanheiton MM- kilpailut Leppävirran suurin liikuntatapahtuma.

Leppävirta päivien aikaan 10-12.6 käytäviin liitosaappaanheiton MM kilpailujen osallistuja tavoite on 400 heittäjää kolmen päivän aikana. Perjantaina tavoitellaan Suomen suurinta vammaisliikunta päivää. Liitosaappaan MM mitalien lisäksi heitellään vielä normisaappaanheiton SM mitaleista. Perjantain osallistuja tavoite on 200 henkeä. Lauantaina ratkotaan miesten ja naisten mestaruudet. Lisäksi lapset, nuoret ja aikuisheittäjät yli 30v ratkovat MM mestaruudet. Sunnuntaina käydään vakiosaapaskilpailu

Kilpailuita riittää vielä lähikuntiinkin.

Kuopion kuplahallissa LepU järjestää pitkäperjantaina maaliskuun 25 päivä liitosaappaan ja normaalisaappaanheiton SM kilpailut. Perinneurheilupäivät vietetään 2016 vuotena Leppävirralla heinäkuun viimeisenä viikonloppuna. Leppävirta kisojen nimekkeen alla ratkotaan lauantaina linkopallonheiton ja yhdenkäden painonheiton SM mitalit. Sunnuntaina käydään Perinneliiton SM kisoja hölkän, tikanheiton, hirrensyöksyn, koukkupolvikävelyn, puujalkakävelyn, köydenvedon ja mahdollisesti boccian merkeissä. Muuruvedellä LepU on järjestelemässä Perinneurheilupäivää. Samoin Heinävedellä LepU pitää parit kilpailut. Jäppilässä heinäkuun 23 päivä pidetään perinteiset yleisurheilun SM kilpailut vanhan ajan malliin. Ruutanaonginnan SM on myöskin heinäkuussa ja samoin mato- onginnan SM. Joroisten venerannassa käydään elokuun viimeinen päivä vetouistelun ja rantaonginnan mestaruuskilpailut. Varkaudessa liitosaapasta heitetään ainakin kaksien kilpailuiden merkeissä

Kesämökkiläiset liikkumaan.

Leppävirralla on kesäisin noin 3000 mökkiläistä ja heidän saamisensa
mukaan tapahtumiin on yksi tavoite.
Lasten ja nuorten saaminen liikunnan pariin on ensi vuoden tärkeimpiä
tavoitteita. Aikuisliikunnan tarjonnan lisääminen ja tehostaminen ,sekä
ikä ihmisten terveyttä edistävän vaihtoehtoisen liikunnan saaminen
kaikkien iloksi ovat tärkeimpiä tavoitteitamme .
LepU tyytyy olemassa olevien liikuntapaikkojen käyttöön, lisäämällä
niiden käyttöastetta. Tehtävämme ei ole vaatia yhteiskunnalta
erityisiä suorituspaikkoja, vaan toimimme olemassa olevissa paikoissa.
Kannustamme ihmisiä terveiden liikuntamuotojen pariin, ilman
rahallista panostusta. Seuramme moton mukaisesti meille on helppo
tulla harrastamaan. Meillä jokainen on Tähti ja Liikunnalla uusi ote
elämään.

Tarkoituksemme on tarjota liikunnan iloa kaikille, kaikenikäisille.
Ilman ,että suorituspaineet ja tekniset vaateet veisivät liikunnanilon
itse tapahtumista. Liikunta on kaikkien yhteinen asia! Jokaiselle
löytyy jotain liikunnan kautta tapahtuvaa yhdessä oloa reiluilla,
puhtailla pelisäännöillä.

Pihaurheilua kunniaan.

Leppävirran Urheilijat lähtevät kehittämään uutta lähiöliikuntaa. Lähes jokaisesta lähiöstä löytyy alue tai kenttiä missä pystytään perinnelajeja harrastamaan. Matalankynnyksen liikuttamiseen ei tarvita suuria rahoja, vaan aitoa tekemisen intoa. Visiona on samalla toimia lasten vahtina kun äidit ja isät tekevät kotiaskareitaan. Mikäpäs sen mukavampaa kun pystyy kerrostalon ikkunasta näkemään lastensa toimintaa ja samalla paistella lihapullia, huutaa välillä syömään ja syönnin jälkeen leikit jatkuvat. Ja mikä parasta koko perhekin pääsee harrastamaan ilman kuljetus tai muitakaan kustannuksia. Perheliikunta on LepU:n yksi suurista tavoitteesta, saada koko perhe liikkumaan yhdessä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Powered by CMSimple | Kirjaudu sisään