Yhteistyössä

Toimintasuunnitelma 2018

 

16.1.2018

Leppävirran Urheilijoiden toimintasuunnitelma 2018

Leppävirran Urheilijoiden toiminta vuonna 2018, jatkuu entiseen malliin.
Kilpailutapahtumia on lähes 300 kappaletta ja niiden kävijä tavoite
on 10000 kävijää.
Perinteisten tapahtumien lisäksi, Suomen Perinneurheiluliiton
mestaruuskilpailut tuovat LepU:n toimintaan entisestään lisää potkua
ja samoin TUL:n kisatarjonta antavat mahdollisuuksia ihmisten
liikuttamiseen.
Yleisurheilukilpailuita ja hölkkiä LepU järjestää enemmän,
kuin mikään muu seura Pohjois-Savossa. Liekö koko Suomessakaan
innokkaimpia järjestäjiä? Juoksujen osalta kilpailukausi käynnistyy heti tammikuun alusta kun LepU:n viisiosainen talvijuoksusarja toinen osakilpailu 20.1 ja samalla ratkeaa myöskin Suomen Perinneurheiluliiton talvijuoksu mestaruudet. Lauantaina 20 tammikuuta potkitaan ratapotkukelkkailun Euroopan mestaruuksista luistinradalla Ja Samalle päivälle mahtuu vielä Suomen Perinneurheiluliiton luistelun mestaruuskisat 300-500m ja 3000m luistelussa. Harrastehiihdon SM on 4.2

Puusuksihiihdon SM maaliskuulla.

Maaliskuun alussa on Suomen Perinneurheiluliiton halli- SM Ammattikoululla, jossa kilpaillaan todella perinteisissä lajeissa, leuanvedossa, etunojapunnerruksessa, kuulantyönnössä ja maastavedossaMaaliskuulle mahtuu paljon tapahtumia. Heti kuun alussa käydään Vokkolan kentällä monipuolinen talvitapahtuma. Perinneurheiluliiton mestaruuksista kisaillaan potkukelkkailussa, Vokkolan hiihdon matkoina ovat 60-100m, tikkaluistelun ja talvitriathlon kilpailu on myöskin ohjelmassa.Maaliskuun 25 päivä, on tarkoitus järjestää Sorsakoskella avontouinnin Suomen Perinneurheiluliiton mestaruuskilpailut. Maaliskuun 24 päivä käydään viidennet puusuksihiihdon SM kilpailut ja samassa yhteydessä potkitaan jalaksilla MM mitaleista. Pääsiäisen seutuun seuralla on urakkaa. Pitkäperjantaina Kuopion Kuplahalllissa on normaalisaappaanheiton ja renkaan/yhdenkäden painonheiton SM. Painonnoston, hallikuulantyönnön TUL:n Savon pm käydään maaliskuun 17 päivä. Aprillihiihdot käydään Leppävirralla 1.4 ja samalla ratkeaa yhteislähtön avoimet Suomen Perinneurheiluliiton mestaruudet.Ahvenpilkin SM on huhtikuussa Sorsavedellä.

Yleisurheilussa riittää toimintaa.

Yleisurheilussa LepU järjestää ilmeisesti ainoana seurana koko Pohjois- Savossa kansalliset kilpailut toukokuun 26-27 päivä, jolloin lähes täydellä lajiohjelmalla ratkotaan avoimet TUL:n Järvi- Suomen mestaruudet naisten ja miesten ja 17 vuotiaiden sarjoissa. Samassa yhteydessä TUL:n aikuisurheilijat ratkovat paremmuuttaan. Kisoihin odotellaan pariasataa osallistujaa. Lasten kilpailuista suurimmat ovat Kyvyt esiin kilpailut syyskuun 8-9 päivä jolloin Leppävirralla nähtäneen lähes 300 lasta kisailemassa.. Perinteiset TUL:n Itä- Suomen heitto- ottelut käydään syyskuun puolessa välissä. Samoin ohjelmaan mahtuvat Äitienpäiväheitot ja kauden päättävät Huurreheitot. Hölkkäkisoja riittää myöskin, perinteiset Välimerenkierroshölkkä Sorsakoskella avaa kesäkauden 7.4, Vappujuoksu juostaan myöskin ja hölkkäkausi päättyy lokakuun lopussa järjestettävään Vesileppishölkkään.

Voimailua kehitetään.

Voimailun puolella varsinkin perinteiseen painonnostoon LepU satsaa tulevana vuotena. Unohtamatta seuran menetyslajia voimanostoakaan. Kilpailutoiminnassa on ohjelmassa TUL:n mestaruuskilpailut lokakuun lopussa. TUL:n Savon piirin mestaruuksista nostetaan maaliskuulla ja kausi päättyy joulukuun alussa nostettaviin Suomen Perinneurheiluliiton mestaruuskilpailuihin. Voimanoston puolella seura järjestää ainakin penkkikisoja ja yhden nostomuodon kilpailuita. Samoin SM mitalikantaan on tarkoitus päästä parivuoden hiljaiselon jälkeen.

Rullakisoja riittää.

Rullaikisoja pidetään Takkulassa kolmet. Kesäkuun lopulla on rulladuathlonin SM kisat josta rullalajit on mahdollista suorittaa hiihtämällä tai luistelemalla, juoksumatka on 3km. Samoin Perinneurheiluliiton SM rullailut ja TUL:n mestaruuskilpailut on ohjelmassa. Rullailun yhteydessä on vielä kickbiken harrastajille omat sarjat.

Perinneurheilussa riittää tarjontaa.

Tulevasta vuodesta 2018 tehdään entistä kansainvälisempi. Suomen Perinneurheiluliiton ykköstapahtuma tulee olemaan Leppävirralla kesäkuun 15-17 järjestettävät 10 kerran pidettävät liitosaappaanheiton MM kilpailut. Kolmipäiväisiin kisoihin odotellaan noin 300- 400 osallistujaa. Kansainvälisyyttä on varmuudella luvassa, ainakin Venäjältä on tulossa heittäjiä kisoihin. Perjantaina kilpailevat vammaisryhmät, lauantaina on vuorossa liitosaappaaanheitto ja kisat päättyvät sunnuntaina heitettäviin normisaapaskisaan

Suomen Perinneurheiluliiton mestaruuksista valtaosa käydään Leppävirralla.
Perinneurheiluliiton mestaruuksia Leppävirralla ratkotaan
liitosaappaanheitossa, laituripilkissä,
erikoisheitoissa, kalajuoksussa, maastojuoksussa, ruutanaonginnassa, ahven pilkissä, , erikoisheitoissa, varsimoukarinheitossa ja kauden päättävissä Perinneliiton SM- pilkeissä. Rappujuoksun SM on tänä vuonna jo kesäkuun 9 päivä, Leppävirta päivien aikaan

Perinneliikunta ja kyläkisat kunniaan

Leppävirran Urheilijoiden on tarkoitus jalkautua kylille pitämään matalan kynnyksen liikuntaa Liiku Leikin omaisesti. Kangaslamilla pidetään heinäkuun lopulla perinneyleisheilu kisa, joka kantaa nimeä Toivon Kipinä.

Sorsakosken uimarannalla on heinäkuussa perinneurheilukilpailut klo 12.00 alkaen. SM hölkkä, koukkupolvikävely, tikanheitto, puhallustikka, puujalkakävely. Koirauinnin ensimmäiset SM kilpailut.

Kesän ohjelmaan kuuluu uutena kisana käytävät linkopallonheiton ja yhdenkäden painonheiton MM kilpailut, jotka käydään Juhannusheittojen yhteydessä

Oravikoskella elokuun 11-12 päivä on renkaanheiton ja yhdenkäden painonheiton MM kisat, jolloin lentää auton ja moottoripyörän rengas- Lasten olympilaiset ja puuseiväshyppy on muuan maassa ohjelmassa.

Kilpailuita riittää vielä lähikuntiinkin.

Muuruvedellä LepU on järjestelemässä Perinneurheilupäivää. Samoin Heinävedellä LepU pitää parit kilpailut. Perinteiset Pirjon Pakkaskisat ovat lokakuun 7 päivä. . Joroisten venerannassa käydään elokuun viimeinen päivä vetouistelun ja rantaonginnan mestaruuskilpailut. Varkaudessa liitosaapasta heitetään ainakin kaksien kilpailuiden merkeissä. Joroisissa ratkotaan yhteistulos SM saappaanheitossa elokuun lopulla,

Kesämökkiläiset liikkumaan.

Leppävirralla on kesäisin noin 3000 mökkiläistä ja heidän saamisensa
mukaan tapahtumiin on yksi tavoite.
Lasten ja nuorten saaminen liikunnan pariin on ensi vuoden tärkeimpiä
tavoitteita. Aikuisliikunnan tarjonnan lisääminen ja tehostaminen ,sekä
ikä ihmisten terveyttä edistävän vaihtoehtoisen liikunnan saaminen
kaikkien iloksi ovat tärkeimpiä tavoitteitamme .
LepU tyytyy olemassa olevien liikuntapaikkojen käyttöön, lisäämällä
niiden käyttöastetta. Tehtävämme ei ole vaatia yhteiskunnalta
erityisiä suorituspaikkoja, vaan toimimme olemassa olevissa paikoissa.
Kannustamme ihmisiä terveiden liikuntamuotojen pariin, ilman
rahallista panostusta. Seuramme moton mukaisesti meille on helppo
tulla harrastamaan. Meillä jokainen on Tähti ja Liikunnalla uusi ote
elämään.

Tarkoituksemme on tarjota liikunnan iloa kaikille, kaikenikäisille.
Ilman ,että suorituspaineet ja tekniset vaateet veisivät liikunnanilon
itse tapahtumista. Liikunta on kaikkien yhteinen asia! Jokaiselle
löytyy jotain liikunnan kautta tapahtuvaa yhdessä oloa reiluilla,
puhtailla pelisäännöillä.

Pihaurheilua kunniaan.

Leppävirran Urheilijat lähtevät kehittämään uutta lähiöliikuntaa. Lähes jokaisesta lähiöstä löytyy alue tai kenttiä missä pystytään perinnelajeja harrastamaan. Matalankynnyksen liikuttamiseen ei tarvita suuria rahoja, vaan aitoa tekemisen intoa. Visiona on samalla toimia lasten vahtina kun äidit ja isät tekevät kotiaskareitaan. Mikäpäs sen mukavampaa kun pystyy kerrostalon ikkunasta näkemään lastensa toimintaa ja samalla paistella lihapullia, huutaa välillä syömään ja syönnin jälkeen leikit jatkuvat. Ja mikä parasta koko perhekin pääsee harrastamaan ilman kuljetus tai muitakaan kustannuksia. Perheliikunta on LepU:n yksi suurista tavoitteesta, saada koko perhe liikkumaan yhdessä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Powered by CMSimple | Kirjaudu sisään